Topul celor mai bune 5 documentare despre al 2-lea Razboi Mondial

Share

Cele mai bune documentare despre al 2-lea razboi mondial acopera unele dintre cele mai raspandite incidente ale razboiului. In anii 1930 si inceputul anilor 1940, lumea era impartita in doua factiuni, aliatii şi puterile axei. Razboiul s-a raspandit peste toate continentele in cautarea dominatiei asupra celor doua factiuni. Relatarile diverse ale acestor evenimente sunt privite din perspective diferite in documentarele produse in ultimii ani. Fiecare dintre filmele enumerate mai jos ofera imagini reale a persoanelor implicate in acest razboi si ofera privitorului o idee privind atitudinea lumii din perioada respectiva.

1. Remembering Pearl Harbor.” Unul dintre cele mai bune documentare despre al 2-lea Razboi Mondial, si care se concentrează pe evenimentul care a adus Statele Unite in razboi. Prezentat de National Geographic, filmul infatiseaza evenimentele care au dus la atacul japonez surpriza, pe baza navala USA situata in Pearl Harbor, Hawaii. Sunt incluse reprezentari grafice pentru a oferi privitorului o perspectiva asupra efortului depus de japonezi pentru a ajunge, la aceasta locatie indepartata, nedetectati. Sunt intervievati marinari din fiecare parte a atacului si sunt incluse, de asemenea, si fisiere de imagini ale atacului efectiv , impreuna cu difuzarile radio.

2. D-Day to Berlin.” Aceasta prezentare BBC completeaza lista celor mai bune documentare privind al 2-lea razboi mondial. Proiectul urmareste evenimentele inca de la prima zi de invazie de catre fortele aliate, pana la caderea Berlinului si predarea finala a Germaniei. La interviurile pentru acest documentar participa soldati englezi, americani si soldati germani, fiind incluse si imagini ale invaziei pe plajele din Normandia.

3. Auschwitz: The Nazi’s Final Solution.” In timpul razboiului, evreii europeni si alte persoane insemnate ca „nedoriti”, au fost luati si inchisi in lagare. Acest film se concentreaza pe una dintre aceste locatii si pe cei care au supravietuit. Imaginile sunt socante si reale – imagini care ne arata pericolul intolerantei.

4. White Light, Black Rain.” Acest finalist in lista celor mai bune documentare al razboiului mondial II, arunca o privire la ultimele zile ale razboiului si bombardamentele din Japonia. Prezentat de catre HBO, filmul infatiseaza ororile razboiului si consecintele acestuia.

5. “The World at War.” A fost initial un eveniment epic/eroic de televiziune relatat de catre Dl Laurence Olivier. Prezentarea in mai multe parti acopera punctele de cotitura ale razboiului si evidentiază bataliile cheie. In viziunea noastra aceasta serie reprezinta cea mai buna prezentare a evenimentelor care au schimbat pentru totdeauna fata planetei – cea mai completa si cat posibil obiectiva documentare a evenimentelor politice militare si sociale. – de asemenea acesta este si preferatul nostru

Recomandam aceste documentare tuturor pasionatilor de istorie si nu numai deoarece veti descoperi multe elemente care au fost omise in zecile de filme pe aceasta tema.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook