Cele mai bune 10 personaje negative din filme

Share

Nici un film nu poate fi remarcat fara a avea o serie puternica de personaje pozitive si negative. Soarta face insa ca in ciuda faptului ca ne atasam de eroul filmului, il iubim si ne mulam pe personalitatea acestuia, ce ne face sa venim/revenim asupra unui film este personajul negativ – acel personaj care ofera intregului film atractia, nebunia si uneori sadismul de care nu ne mai saturam.

Daca nu ar exista personaje negative de zile mari nu ar mai fi nici eroii mult iubiti iar filmele cu siguranta ar fi mult mai plictisitoare. Concluzia stiuta de majoritatea populatiei este ca valoarea este oferita de ambele parti ale dreptatii iar un top al celor mai buni eroi negativi din filme se poate transforma foarte usor intr-un top al celor mai memorabile filme lansate pana in prezent.

1. Henry Fonda a interpretat unul dintre cele mai memorabile personaje negative din filme – vorbim despre Frank din filmul Once Upon a Time in the West, iar pentru cei care nu au vazut acest valoros clasic pana acum nu avem cuvinte cum sa il recomandam mai mult.
Fara nici o indoiala este unul dintre cei mai mari eroi negativi din aceasta industrie si cu siguranta din genul western.

2. Cape Fear ne ofera de asemenea un personaj negativ de zile mari – Max Cady (Robert De Niro) – un personaj pe cat de pervers pe atat de nebun si diabolic, o combinatie foarte greu de obtinut cu succes pe marele ecran fara a intra in ridicol insa De Niro a fost in forma.

3. Daca numele Vic Vega nu va spune nimic ei bine filmul Reservoir Dogs cu siguranta rasuna grav in mintea oricarui consumator de filme. Vega este unul dintre acele pesonaje negative care ajunge sa fie si placut de public, interpretat de Michael Madsen este iubit, temut dar si urat de public prin stilul unic si combinarea barbatului dur cu calmitatea unui psihopat fara scrupule.

4. Training Day a fost unul dintre acele filme care a invatat foarte multa lume sa iubeasca personajul negativ – Detectivul Alonzo Harris (interpretat de Denzel Washington) este unic in lumea filmelor. Initial ne atasam ne el, ne obisnuim cu tabieturile si rutinele acestuia mai mult sau mai putin ortodoxe iar trecerea si dezvaluirea laturei negative este atat de subtila incat surprinderea este maxima.

5. Little Bill Daggett din filmul The Unforgiven a devenit stereotipul raufacatorului, omul legii corupt din vestul salbatic interpretat de Gene Hackman, un personaj care devine obsedat de putere in defavoarea tuturor celor din jurul sau.

6. Nu puteam face un top al eroilor negativi fara Freddy Krueger (A Nightmare on Elm Street), un personaj legendar care a dat nastere unei serii epice. Freddy este cel mai memorabil personaj negativ al genului horror, uimeste si terifiaza printr-o combinatie de nebunie, groaza si un stil comic unic.

7. Hannibal Lecter genialul domn din The Silence of the Lambs (Anthony Hopkins) care atrage prin inteligenta malefica si nebunia surprinzatoare. Cu greu poate fi urat un asemenea personaj care indiferent de film intra in centrul atentiei aparent fara nici un efort.

8. Cu totii am iubit Titanic in special povestea nemuritoare de dragoste construita pe fundalul tragic al scufundarii marelui vas insa fara Caledon Hockley aceasta nu ar fi iesit in evidenta prea mult. Acest personaj a dat savoare scenelor, a amplificat dragostea dintre protagonisti si lupta lor pentru supravietuire. Stereotipul barbatului bogat obsedat de putere si de femeia pe care o dorea sa o tina inchisa in cusca unei casnicii aranjate.

9. Daniel Day-Lewis a oferit o prestanta memorabila in filmul There Will Be Blood, a dat viata lui Daniel Plainview, barbatul avar care va face tot posibilul sa acumuleze averea mult dorita.

10. Vixen Palmer, femeia fatala din putin cunoscutul Vixen, un personaj extrem de rasist, obsedat de sex care frapeaza prin ciudatenia actiunilor sale intr-un film pur si simplu halucinant.

Acesta este topul nostru al celor mai memorabile personaje negative din filme pana in prezent, iar ca o nota subiectiva preferatul nostru este Anton Chigurh (Javier Bardem) -poza la inceputul articolului- din filmul No Country for Old Men care a transformat aproape singur aceasta productie intr-un clasic de ne-ratat.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

Un Raspuns la “Cele mai bune 10 personaje negative din filme”

Trackbacks

Lista conexiunilor catre acest articol...
  1. […] asupra unui film este personajul negativ – acel personaj care ofera […]… TOP Film – Filme de TOP » Articole […]Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac