10 Filme care NU le dorim relansate in format 3D

Share

 In momentul in care Lion King a fost un real succes o urma de teama a inceput sa incolteasca in mintea noastra.
Daca dintr-o euforie financiara greii din Hollywood se decid ca a venit timpul pentru adaptarea marilor legende cinematografice in format 3D ?

Vorbim despre filme care au scris istorie (sau au socat prin originalitate), filme care au definit genul din care fac parte, filme alaturi de care am copilarit (sau filme atat de proaste incat o adaptare 3D ar fi insuportabila).

Propunem in continuare un scurt top al filmelor pe care nu dorim sa le vedem in format 3D.

Casablanca
Acesta este cu siguranta filmul care dupa parerea noastra nu ar trebui transformat/editat/reformatat, a fost lansat in momentul potrivit si in formatul potrivit. Consideram orice modificare o pierdere a esentei, cinefilii nu vizioneaza acest film deoarece arata bine, mesajul transmis este uneori mult mai important decat partea vizuala (mai mentionam faptul ca in anii 80 filmul a avut o relansare color?).

Star Wars
In ciuda faptului ca aproape sigur trilogia originala va suferi conversia 3D in urmatorii ani il adaugam in aceasta lista deoarece seria a fost atat de mult macelarita in ultimii ani (lansari peste lansari in diferite formate fizice, digitale si modificari intregi de scene) incat tot ce ne dorim este sa fie lasata in pace pentru ca noi fanii sa ne amintim si sa revizionam fara a fi agasati cu noi artificii inutile.

Kramer vs. Kramer
Nu credem nimic mai inutil in intreaga lume Hollywood decat conversia uneia dintre cele mai marcante drame familiale prezentate intr-un film in format 3D.

Povestea este miscatoare si consideram adaugarea elementului 3D nu imbunatateste cu nimic experienta, poate ar fura insa din efectul sau asupra spectatorului prin distragerea de la esenta.

Annie Hall
Din nou o mare irosire de resurse asupra unui film deja genial care nu mai are nevoie de nici o amplificare artificiala pentru a-si livra mesajul.

O poveste de dragoste amestecata cu nebunie (si nu neaparat nebunia buna) care trebuie vazuta de toti cinefilii insa NU in format 3D.

Requiem for a Dream
Acesta este unul dintre cele mai tensionante, traumatizante si emotionale filme create pana in prezent, inca isi mentine locul in inimile oamenilor.

Imaginati-va scenariul in care evenimentele socante (efectele drogurilor asupra corpului si psihicului uman) din film ar fi prezentate in format 3D, impactul ar fi inutil de dur asupra publicului.

Gosford Park
Il adaugam prin prisma faptului ca un film plasat in anii 30′ (majoritatea ar intra in aceasta categorie cu mici exceptii insa acesta este un film marcant) nu isi are locul intr-un cinema 3D.

Pur si simplu nu ar imbunatati cu nimic experienta, spectatorul ar pleca exact cu aceeasi experienta ca la proiectia 2D.
Sustinem evolutia tehnologica a industriei si implementarea asupra filmelor insa doar atunci cand experienta consumatorului este imbunatatita.

Human Centipede
Nu cred ca mai este nevoie de explicatie, acesta este un film in care cu greu ne putem imagina efectul proiectiei 3D asupra spectatorilor.  Sunt scene abia suportabile de unii in formatul plat, o a 3a dimensiune ar aduce acest film la un total alt nivel.

Filmul a facut victime in formatul original, o amplificare a efectelor/scenelor nu ar duce decat spre grotesc.

The Wicker Man
Adaugat din cauza greselilor uriase din film duse pana la rang de penibil.
Foarte putine se leaga in aceasta productie iar o conversie 3D nu ar face decat sa scoata si mai tare in evidenta proasta punere in scena a unui remake bazat pe un film cutremurator britanic.
Idee buna, punct de pornire foarte inspirat insa executia a lasat mult de dorit.

Bruno
Multi au vazut acest film si la fel de multi ar dori sa il uite.
Totusi a intrat in istorie pentru atacarea stereotipurilor din lumea mondena si nu numai, traim intr-o societate cu valori uneori mult prea gresite.
Bruno ca si Borat a prezentat o noua fata a lumii prin prisma stereotipurilor „banale” din lumea civilizata.

Imaginati-va scenele mai intime in care apare personajul principal in format 3D ?
O experienta mult prea palpabila pentru multi dintre noi.

Hostel
Acesta este pe ultimul loc in lista noastra deoarece multi considera ca ar merita o relansare 3D.

Filmul a intrat pe piata cu o idee relativ originala insa foarte bine implementata, scenele de tortura fiind foarte realiste/organice. A fost printre primele filme care au indus maselor frica de aceste mici locatii de cazare (in special din Europa)

Lista ar putea continua insa ati inteles ce am avut de spus. Unele filme trebuie lasate in pace deoarece sunt perfecte chiar si in „inferiorul” format 2D

Desigur, nu ne-ar deranja o redifuzare a acestor filme in cinematografe, pentru majoritatea as merge insa un lucru doresc, sa fie proiectate ca in ziua premierei.

Intr-o alta idee o relansare 3D pentru Ghostbusters ar fi perfecta, un film comic, spectaculos si original.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

2 Raspunsuri la “10 Filme care NU le dorim relansate in format 3D”
  1. Noelia spune:

    Poate ati vrut sa ziceti „10 filme PE CARE nu le dorim lansate in format 3D”. Ce sa-i faci, e greu cu acuzativul, dar macar nu ne apucam sa scriem aiurea pe site-uri ca sa ne rada toata lumea…

Trackbacks

Lista conexiunilor catre acest articol...
  1. […] Scris pe 5 October, 2011 · Lasa un Comentariu  Share Urmand succesul nebun (pentru o relansare) avut de Lion King in BoxOffice (80 mil USD pana in prezent) Disney a decis relansarea in format 3D a 4 noi filme din curtea proprie (cum banuiam aici). […]Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac