Cele mai Faimoase masini din Filme: Top 10

Share

In istoria filmelor exista putine lucruri care au iesit in evidenta mai mult ca talentul actorilor, vorbim despre filme in care masinile au eclipsat total personajele din spatele volanului, fie pe tot parcursul productiei fie doar in anumite momente cheie.

Vorbim despre masini de vis, dream cars care ne-au ramas in minte si ni le-am dorit cu cea mai mare ardoare. Masini pentru care multi dintre noi ar renunta la absolut totul doar dupa o simpla vizionare de film.

1. DeLorean DMC-12, „Back To The Future” (1985)
Aceasta masina credem ca este cea mai usor de recunoscut pe acest pamant, DMC-12 a fost singura masina produsa de compania DeLorean si in ciuda faptului ca pentru film a fost modificata destul de mult aspectul ei general a ramas acelasi si este o adevarata icoana in lumea auto.

2. Ford Deluxe, „Grease” (1978)
Deoarece a oferit fiecarui privitor dorinta de a lupta, faimoasa cursa pentru acel Ford Deluxe din anul 1948 se muleaza perfect pe coloana sonora a filmului si pe stilul personajelor. Fiecare dintre noi a trait alaturi de Danny Zuko (John Travolta) in acea cursa.

3. Ferrari 250 GT Spyder California, „Ferris Bueller’s Day Off” (1986)
Deoarece este o masina care pur si simplu iti taie respiratia, iar soarta ei din film nu a fost dorita de nici un fan si de nici o persoana cu carnet de conducere 🙂

4. Volkswagen Beetle – Herbie, „The Love Bug” (1968)
Deoarece filmul ne-a facut sa tinem foarte mult la aceasta masinuta care multumita unei inimi uriase si putina putere supranaturala reusea ce multe altele nu.
De asemenea acest film a starnit un adevarat trend de masini „vorbitoare” in diverse filme si serii tv.

5. 1970 Chevrolet Chevelle SS, „Dazed and Confused” (1993)
Cea mai tare muscle-car in viziunea multora, o masina care ne facea sa vibram de fiecare data cand era turata iar multumita puterii uriase si a detaliilor a ramas adanc in inima motoristilor.

6. The Batmobile „Batman” (1989) si „Batman Returns” (1992)
Bazata pe un Chevy Impala, aceasta masina in ciuda faptului ca este total virtuala si nerealista a ramas in mintea fanilor seriei pana in ziua de astazi.
Vorbim de o masina care complementeaza unul dintre cei mai interesanti super eroi, vorbim despre putere, arme, gadgeturi si un caracter care o face aproape vie si a fost visul fiecarui copil/tanar care a vazut aceste filme

7. BMW Z3, „GoldenEye” (1995)
Multi considera ca masinile europene nu au putut face in impact prea mare ca un dream-car insa acest Z3 in mainile lui James Bond a devenit legendar.

8. Cadillac Miller-Meteor 1959 – Ecto 1, „Ghostbusters” (1984).
Supranumit si Ectomobile, este emblema echipei care lupta impotriva spiritelor, a ramas in istorie multumita conversiei intr-o ambulanta, lucru destul de ironic comparativ cu domeniul de activitate al protagonistilor.
Daca este sa vedem una pe strada nu ne aducem aminte insa daca rostim cuvantul Ghostbusters este imposibil sa nu ne vina in minte imaginea acestei masini.

9. Dodge Monaco 1970 – Bluesmobile, „The Blues Brothers” (1980)
O masina de politie Dodge care la prima vedere nu ar fi prea speciala insa filmul ne va dovedi ceva foarte diferit. Este intruchiparea rezistentei pana la limite nerealiste care ii ajuta pe frati sa isi atinga scopurile.

10. Shelby Mustang GT 500 din 1967 – Eleanor, „Gone In 60 Seconds” (2000)
Putini pasionati de masini si filme pot spune ca nu cunosc numele Eleanor, , un Mustang preparat special pentru putere maxima si impact vizual pe masura, care in mainile lui Nicholas Cage a prins viata in una dintre cele mai memorabile curse din filme.

Fiecare dintre noi are o preferata, noi v-am oferit 10 in speranta ca v-am convins sa re-vizionati aceste filme doar pentru a revedea acele forme si sunete magice iesite din inimi de otel.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook