Cele mai bune Teasere de filme pana in Prezent (clip si explicatie)

Share

Putine lucruri sunt mai interesante decat un teaser trailer facut cu cap.
Trebuie sa recunosc, eu personal iubesc teaserele, sunt atrasa de ele mult mai mult decat un trailer oficial dintr-un motiv extrem de simplu:

Teaserele au o singura misiune, de a nu arata nimic important din film (din poveste/intriga) insa de a maximiza interesul potentialilor platitori de bilete. Acest mic aspect se traduce prin o atentie deosebita in procesul de productie al unui teaser, atentie si maiestrie care de cele mai multe ori dau nastere unor adevarate capodopere de 1-2 minute.


Trailerele in schimb au ajuns sa dezvaluie parca prea mult… nu de multe ori am iesit din cinematograf dezamagita: toate fazele bune fiind prezente in trailerul oficial senzatia de nou fiind mult diminuata.

Revenind la subiect, un teaser facut cum trebuie poate transforma un film intr-un viitor blockbuster peste noapte si le putem incadra in doua mari categorii:

  • Teaserele construite in jurul unei scene epice/moment cheie din film menite sa agite cat mai mult masele de fani.
  • Teaserele care nu arata nimic, nici o scena, nici o imagine insa se folosesc de diferite trick-uri vizuale pentru a livra mesajul.

Acest film a avut parte de o campanie publicitara extraordinar de complexa, toate caile posibile au fost utilizate pentru a-l ridica la rangul de legenda. Nu a fost nici o surpriza din partea mea cand am pus ochii pe acest teaser.

Michael Caine (Alfred) „Some men just want to watch the world burn…”

Povestea scrisa de H. G. Wells despre potentialul sfarsit al umanitatii merita un teaser pe masura.

Observati ce atmosfera s-a creat folosind banale secvente din rutina vietii.

Imaginea navei uriase asupra Casei Albe a ramas pentru totdeauna imprimata in constiinta umanitaii. Acest Teaser a transformat Independence Day in gigantul financiar din 1996 multumita difuzarii in timpul SuperBowl-ului.

Traditia teaserelor de zile mari nu este de ieri de azi, in 1978 a fost lansat clipul care a relansat interesul asupra unui film intarziat de nenumarate ori. Acesta este clipul care a salvat evolutia in BoxOffice a primului film Superman – incasarile fiind de peste 300 milioane USD (la acea vreme era fenomenal)

Putini stiu ca adaptarea cartilor Lord of the Rings de catre Peter Jackson (si mega succesul financiar care a urmat) a fost la un pas de a nu exista, pana in Aprilie 2000 interesul pentru povestea lui Tolkien era foarte scazut.
Totul s-a schimbat cand acest teaser a fost lansat (peste 1.6 milioane accesari in primele 24 de ore) in care pentru prima data viitorii fani il puteau vedea pe Gandalf, hoardele de orci si ochiul lui Sauron.

Asa a luat nastere fenomenul LoTR

In continuare prezentam cel mai bun exemplu de teaser MULT mai bun (si inteligent) decat filmul pe care il reprezenta.

The Da Vinci Code – una din cele mai vandute carti din toate timpurile insa filmul a cam scartait.

Unul dintre cele mai bune teasere create vreodata (parere personala), totul incepe cu o petrecere plictisitoare si se termina intr-un mod glorios. Aruncati o privire mai jos pentru a ramane uimiti si daca ati ratat filmul il recomandam cu cea mai mare caldura.

Pentru a intelege cat de genial este acest teaser mentionam ca producatorul JJ Abrams nici macar nu a inclus titlul filmului, doar data lansarii. Nimic nu te face sa tremuri decat ceea ce nu stii.

Foarte unic si interesant, un teaser construit ca nici unul pana acum.

Frumos insa din experienta personala, filmul este mult mai impresionant decat reiese in acest teaser.

Un teaser care nu arata nici o secventa din film si cu un aer de documentar a starnit frenezia din jurul dinozaurilor de la mijlocul anilor 90′

Cu cat stim mai putin despre un film cu atat parca suntem mai interesati.

Un teaser foarte antrenant care te arunca direct in mijlocul universului straniu din Razboiul Stelelor. Aici interesul era creat cu ajutorul detaliilor din secventele rapide: cursa, sabia dubla a lui Darth Maul, prima imagine cu Ewan McGregor drept young Obi Wan si multe altele care aproape au innebunit milioanele de fani ai seriei.

‘Every saga has a beginning’

Poate cu putin prea multe secvente din film insa fara nici o indoiala este un magnet de atentie, slabe sanse sa ratezi filmul dupa asa ceva.

Mai tine minte cineva ce senzatii tari a putut sa ofere acest film ? Ei bine si teaserul acestuia a fost la inaltime, era imposibil sa nu fii atras.

I’ll be back

  • Tron Legacy Teaser

O secventa remarcabila care cu greu poate fi ignorata. Mai este cineva care nu doreste sa vada noul Tron ?

Tron Legacy este campion si la imagini teaser insa poate vom discuta acest lucru in alt articol.

Va lasam in compania bunatatilor de mai sus si nu uitati, un film care merita vazut merita dat mai departe.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook