10 Filme care le vedem in fiecare an de Craciun

Share

Va prezentam in continuare un top specific sarbatorilor de Craciun.

Vorbim despre un top al celor mai bune 10 filme despre craciun, care au loc de craciun sau care sunt perfecte pentru aceste zile.

Exista anumite filme care traditional sunt vizionate in preajma craciunului.

10 Filme Recomandate de Craciun:

  1. Home Alone
  2. It’s a Wonderful Life
  3. A Christmas Story
  4. Die Hard
  5. How the Grinch Stole Christmas
  6. Scrooged
  7. A Muppet’s Christmas Carol
  8. The Nightmare Before Christmas
  9. The Santa Clause
  10. Christmas Vacation

Si cuvintele necesare:

Home Alone – deoarece nu este Craciun fara ca acest film sa fie difuzat de 4-5 televiziuni, deoarece de cand a aparut si de cand eram cu totii mici am fost obisnuiti sa ne uitam la aventurile unui copil ramas singur acasa de sarbatori.. si este absolut genial filmul.

It’s a Wonderful Life – O poveste pe cat de sfasietoare pe atat de frumoasa, acesta este unul dintre acele filme care ne transforma in oameni mai buni, un film care spre deosebire de altele din aceasta perioada nu promoveaza „consumerismul” si valoarea financiara ci familia, iubirea si prietenii.

A Christmas Story – deoarece este cea mai frumoasa poveste de craciun adaptata pe marele ecran din toate timpurile (parerea noastra). Daca doriti sa vedeti cum arata sau cum ar trebui sa arata Craciunul in viziunea unui copil de 9 ani va recomandam acest film.
O nebunie si o gramada de aventuri.

Die Hard – deoarece vine ca o briza de aer proaspat printre zecile de filme cu Mos Craciun. Actiunea are loc in preajma sarbatorilor insa intreg filmul este orientat spre violenta, gloante si replici taioase pe un fundal alb si inzapezit – nu poate sa treaca anul fara a vedea acest film !

How the Grinch Stole Christmas – una dintre cele mai bune animatii de Craciun, care pur si simplu va va topi inima de bucurie si va va incalzi casa cu povestea minunata. Nu dureaza mult si este doza perfecta de bunatate necesara in aceste zile.

Scrooged – o adaptare moderna a unei povesti clasice si plina de invataturi ascunse. Un film comic dar si serios pe alocuri, iar Bill Murray a fost intr-o forma de zile mari.

A Muppet’s Christmas Carol – La fel ca Scrooged aceasta este o noua adaptare a celebrei povesti, doar ca de data aceasta in universul Muppets, dar in acelasi timp este si una dintre cele mai bune adaptari.

The Nightmare Before Christmas – deoarece ne ofera o alta privire asupra craciunului prin prisma unei alte sarbatori americane : Halloween

The Santa Clause – deoarece ne arata o situatie interesanta in care intra Mos Craciun si cel mai important si original aspect – marea clauza a Craciunului.

Christmas Vacation – Cand spui National Lampoon spui familia Griswold care este echivalent cu valuri si valuri de peripetii comice/prostesti iar un film de genul asta mulat pe idea Craciunului cu siguranta trebuia sa iasa bine.
Ei bine a iesit iar acesta merita vazut din nou si din nou 🙂

Cred ca am vazut aceste filme de cel putin 5 ori fiecare, insa de fiecare data in preajma Craciunului mi se face dor de ele.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook