8 aspecte interesante si curioase despre Gala Oscar 2011

Share

Cine a urmarit premiile Oscar 2011 poate confirma ca nu a fost nici cea mai interesanta nici cea mai spectaculoasa gala, multi au plecat acasa sau au inchis televizoarele dezamagiti de abordarea luata de cei doi prezentatori.
Cu toate acestea filmele prezentate (candidatii la aceste mare premii) sunt valoroase iar daca este sa comparam aceasta editie cu cele de pana acum descoperim cateva detalii inedite.

The King’s Speech este doar al 11lea film din 1975 care a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film fara nici o victorie in categoriile tehnice.

True grit a intrat in selecta categorie a filmelor care au primit peste 10 nominalizari Oscar dar nu a placat fara nici un premiu.
Printre cele mai cunoscute mentionam The Turning Point si Gangs of New York aflate in aceeasi situatie.

Inception este doar al 8lea film in istorie care castiga premiul Oscar la categoria vizuala impreuna cu cele 2 din categoria audio (mixare si editare)

Colin Firth este al 34lea actor care a aparut in 3 productii care au castigat premiul pentru cel mai bun film la Oscar.

Christian Bale a castigat Oscarul la prima nominalizare (cu The Fighter) Colin Firth, Natalie Portman si Melissa Leo fiind la cea de a doua.

Aceasta a fost a 8a Editie a premiilor Oscar cand in categoriile de actori secundari au castigat actori din acelasi film.

The Social Network este al 3lea film din istorie care castiga premiile pentru cea mai buna editare si cel mai bun scenariu FARA a castiga premiul pentru cel mai bun film.

Ceremonia a durat 3 h si 15 minute, fiind pe locul 2 ca cea mai scurta gala Oscar din istorie.

Cu bune si cu rele acesta este premiul la care tinde intreaga industrie, tot ce ne ramane acum este sa asteptam Oscarurile din 2012


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook