Este tehnologia 3D necesara in industria filmului ?

Share

Ati observat cum la iesirea din cinema dupa un film 3D nu aveti acelasi sentiment ca dupa un film normal ?
Vorbim aici despre apropierea spectatorului de poveste, de esenta filmului si NU de aspectul acestuia. Poate nu se aplica la toata lumea insa pentru mine povestea conteaza mult mai mult decat decorul in care are loc. Am observat aceasta problema la filmele 3D producatorii si regizorul au ajuns sa creeze filmul in jurul acestei tehnologii lucru care dauneaza putin captarii atentiei spectatorului intr-un mod in care acesta va pomeni filmul multa vreme dupa vizionare.

Inca un lucru obsevat la filmele 3D, chiar daca povestea se ridica la cele mai inalte culmi spectatorul nu mai este/poate fi atent la ea, elementele vizuale fie sunt prea coplesitoare fie prea prost implementate, imersiunea in poveste de cele mai multe ori este intrerupta de micile neajunsuri tehnice. Am patit acest lucru cu Avatar in care nu am putut sa intru prea adanc in poveste din pricina efectelor 3D combinate cu cele 2D ale personajelor, o mica ruptura se producea de fiecare data eliminand efectul creat pana atunci.

Multi se intreaba, este tehnologia 3D necesara in industria filmului ?
Noi suntem de parere ca da, nu pentru ca ar aduce un mare plus calitatii filmelor ci pentru ca aduce mult mai multi oameni in cinematografe, lucru care dupa cum stim se traduce in cresterea incasarilor. Ce inseamna cresterea incasarilor unui film ?
Un profit mai mare pentru casele de productie si venituri mai mari pentru cei implicati, care va duce la investirea a mult mai multi bani in aceasta industrie. Este un lant de evenimente la capatul caruia noi consumatorii de filme vom avea de castigat cel mai mult.

3D-ul NU este necesar insa este binevenit in aceasta industrie.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook