Istoria si cum arata cenzura la inceputul cinematografiei

Share

De cand lumea si pamantul (mai exact de la crearea industriei filmului) MPAA (Motion Picture Association of America) a fortat producatorii de filme sa isi cenzureze filmele pentru a intra in anumite categorii de varsta. MPAA are nobila misiune de a monitoriza toate filmele aflate in productie sau in pragul lansarii si de a pune in aplicare toate normele de cenzura pe care am ajuns sa le uram atat de mult.

Acest sistem a fost pus in practica dupa esecul total de la inceputurile cinematografiei, la inceputul secolului 20 filmele erau controlate de autoritatile locale fara nici o legatura cu industria filmului, fiecare cinematograf taia scene intregi dupa reguli proprii. S-a simtit nevoia unei autoritati nationale in America cu un rol simplu, de a monitoriza si clasifica filmele dupa o grila stricta menita sa protejeze populatia de continutul nepotrivit.

Totusi viziunea MPAA asupra ce este si ce nu este potrivit pentru populatie a suferit o serie de modificari de-a lungul anilor, iar ce era considerat 18+ in 1925 acum este ignorat total.
Prezentam in continuare o colectie de scene cenzurate de MPAA: acum aproape 100 de ani.

Suntem foarte curiosi cum va arata lumea filmului peste 20 de ani.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook