Un documentar interesant – Afgan Star

Share

Documentarul prezinta o realitate cruda dintr-o tara care timp de 30 de ani a fost distrusa de razboi si de ocupatia Talibanilor. Speranta apare printr-un nou show care inspirat din occident isi propune sa descopere viitoarele noi vedete ale tarii.

Vorbim despre Afganistan si seria TV Afgan Star care in speranta producatorilor trebuie sa schimbe mentalitatea populatiei asupra muzicii in general. Nimic nu este usor intr-o tara ca Afganistan iar documentarul prezinta riscurile la care se supun participantii, muzica fiind pana in 2001 interzisa de Talibani si considerata un sacrilegiu de catre Mujahiddeeni

Afgan Star isi propune sa prezinte doar aspectul show-ului de televiziune si a problemelor cauzate de acesta insa este imposibil sa nu se intre putin si in situatia politica a tarii care este controlata in mare parte de credintele religioase. Vom vedea o noua latura a Afganistanului in care unii oameni vor o schimbare altii nu iar conflictele sociale sunt mai adanci ca niciodata.

Trailer Afgan Star

Documentarul a fost lansat la festivalul de film Sundance 2009 si va fi difuzat de HBO, sa speram ca isi va face drum si in Romania.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook