Cele mai tari creaturi din filme

Share

Vorbim in continuare despre cele mai tari/interesante creaturi/bestii eliberate in filme care au jucat un rol important in desfasurarea actiunii. Un film cu o bestie uriasa si unica este deja pe jumatate succes, asa cred unii si in cele mai multe cazuri este si adevarat (iar cu dezvoltarea tehnologiei 3D acestea vor avea un impact si mai profund).

Amintim in continuare o serie de creaturi care ne-au marcat imaginatia prin originalitate si interpretare.

Balrog
Acesta este una din cele mai memorabile creaturi din filmul Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, Balrog of Morgoth demonul din trecut de care toate fiintele Pamantului se temeau.
De ce a ramas aceasta creatura in mintea tuturor ?

A ramas in inima si imaginatia noastra in urma luptei epice cu Gandalf in minele Moria, in care este infatisat ca un demon impresionant creat din foc si umbra. Nimic nu prinde mai mult la public decat o bestie aproape nemuritoare iesita direct din paginile mitologiei.

Cthulhu
O bestie nemuritoare iesita din imaginatia scriitorului H.P. Lovecraft care este mult prea complexa si oribila pentru a fi descrisa in prea mult detaliu iar Lovecraft il prezinta in cartile sale ca o creatura mitica in fata caruia oamenii innebunesc pur si simplu inainte de a fi stinsi.

A fost sursa de inspiratie mitica in nenumarate filme, un generator de frica si tensiune care inflacareaza imaginatia privitorului. Daca ati citit macar o singura carte marca Lovecraft veti intelege de ce aceasta creatura este atat de temuta si groaznica
O ultima nota, nu trebuie asociata cu numele de The Kraken si Leviathan deoarece cu toate ca sunt destul de similare in mitologie sunt creaturi diferite.

Godzilla
O creatura creata involuntar de oameni, rasa cea mai distructiva asupra mediului inconjurator, in urma unor experimente nucleare. Exista multe versiuni ale povestii, fie uriasul a fost trezit din somnul preistoric de radiatiile nucleara din urma experimentelor fie este rezultatul mutatiilor in urma acestora insa un lucru este sigur, Godzilla este o creatura fascinanta apropiata mai putin violenta insa la fel de distructiva ca toate celelalte din aceasta lista.

The Alien Queen
Una din cele mai memorabile momente din filmul Aliens (numarul 2 din seria Alien) a fost eliberarea reginei Alien si pornirea acesteia in cautarea oamenilor (Ripley). A ramas in mintea noastra deoarece la timpul in care a fost lansat acest filme tehnologia era destul de limitata insa creatura a fost reprodusa foarte bine. Era uriasa, era puternica insa parca prea puternica fapt care deranjeaza deoarece publicul doreste sa aibe senzatia ca eroul poate invinge intr-un final.

Genialitatea Reginei este pusa in valoare si de talentul lui Sigourney Weaver care a interpretat acea scena extrem de bine.

In incheiere mentionam ca acest articol nu reprezinta un top sau o clasificare a acestor creaturi, am simtit doar nevoia sa le mentionam deoarece toti am fost marcati cand am vazut filmele in care au fost reprezentate (din acest motiv am prezentat doar 4).


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook