Jack Kirby da in judecata Marvel pentru drepturi de autor

Share

Jack Kirby loveste cu petitii marile case de productie din America.
Vorbim despre 45 de petitii copyright trimise caselor Disney, Paramount, Fox, Sony, Universal si Hasbro legate de folosirea unor caractere Marvel.

Jack Kirby a fost co-autor la crearea caracterelor Hulk, Thor, Iron Man, X-Men, si Fantastic Four iar acesta doreste o parte din profiturile generate de folosirea lor in filme. Daca au castig de cauza si drepturile de autor pentru aceste personaje trec in alta mana toate proiectele actuale sunt in pericol de a fi oprite.

Aflam de la The Hollywood Reporter, cum fundatia lui Kirby a dat in judecata Marvel pentru terminarea unor drepturi de autor. O situatie destul de grava pentru consumatorii de filme legate de caracterele Marvel care se traduce direct in Benzi Desenate.

Kirby de asemenea are pretentii asupra filmelor The Incredible Hulk si X-Men Origins: Wolverine. Interesant cum sistemul poate fi manipulat, Kirby nu este co-autor la crearea personajului Wolverine ci doar la Blob, Cyclops si Professor X .

Aceste doua filme au adunat peste 600 de milioane de dolari impreuna iar daca fundatia Kirby castiga procesul se vor alege cu o suma importanta de bani.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook