Originea premiilor Oscar

Share

Premiile Oscar sunt organizate an de an de catre AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences ) fiind una din cele mai prestigioase si exclusiviste ceremonii in lumea filmului.
AMPAS este formata din 5835 de membri (din 2007) care sunt singurii care au drepturi sa voteze castigatorii.

Premiul Oscar si intreaga ceremonie a decernarilor este cea mai veche din industrie, toate premiile create ulterior sunt modelate dupa aceasta. Prima editie Academy Awards a avut loc in 1929 pe 16 Mai iar pentru marele premiu au concurat filme lansate in 1927 si 1928.

Ceremonia premiilor Oscar a fost initial prezentata doar de invitatilor din sala, apoi a urmat tranzitia catre radio iar in 1953 lansarea in televiziune (fiind difuzata de NBC).
Aruncati o privire aici daca doriti sa aflati istoria castigatorilor marelui premiu
Statistici pana in 2009:

  • De la lansare la editia 81 au fost oferite 2744 de premii
  • Doar 297 de actori au primit premiul Oscar in categoriile Cel mai bun actor/actrita (principal si secundar)

Cand zicem Oscar instant ne vine in minte statuia care a devenit un adevarat simbol al valorii, construita din britanium, placata cu aur are 34 de centimetri inaltime si o greutate de 3.85 kg. O adevarata valoare pe care castigatorii nu au voie sa o vanda fara acordul Academiei (nici nu ne imaginam  de ce ar dori cineva sa faca asa ceva insa au fost cazuri inregistrate de tranzactionari ilegale).
Pentru mai multe informatii accesati siteul oficial oscars.org


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook