40 de Jocuri care trebuie transformate in filme – Prima parte

Share

Vorbim despre o serie de jocuri care neaparat trebuie adaptate in filme, povestea si atmosfera fiind atat de bune incat ar fi o mare greseala din partea greilor din Hollywood sa le ignore.

Jocurile creaza de multe ori universuri mult mai captivante decat lumea filmelor (aruncati o privire pe cele mai ciudate lumi create pana acum ) iar o adaptare cinematografica de succes ar crea automat milioane de fani.

Aceasta este prima parte dintr-o serie de 4 articole40 de jocuri care trebuie adaptate in filme.

In continuare prezentam primele 10 Jocuri care in viziunea noastra merita sa fie transformate in filme si povestea care poate fi foarte usor adaptata.
1. Fallout 3
Povestea supravietuitorului iesit din Vault 101 intr-o lume dezolanta in care omenirea se lupta pentru supravietuire/resurse.
Intregul univers post-apocaliptic este fascinant, Pamantul este un urias cimir al omenirii dar si al civilizatiilor marete de altadata.


2. Bulletstorm
O incursiune intr-un viitor (destul de posibil) in care politica afecteaza intr-un mod crunt viata.
Actiunea urmareste bataliile in care este aruncata echipa speciala Dead Echo pentru a proteja Confederatia Planetelor si momentul realizarii faptului ca liderul lor (comandantul) este corupt, iar o serie de intentii ascunse ies la suprafata.


3. Gears Of War
Actiunea are loc pe o planeta similara Pamantului numita Sera pe care omenirea traia intr-o pace perfecta.
Lucrurile se schimba in momentul in care o rasa extraterestra „iese din adancuri” si incepe sa distruga totul in calea lor.


4. Crysis
Actiunea are loc in viitor cand o structura extraterestra este descoperita in zona Filipinelor iar echipa trimisa sa investigheze este atacata de o forta necunoscuta.
Un potential thriller-SF de succes.


5. Ghosts’n Goblins
Povestea cavalerului Arthur pornit sa isi salveze printesa din mainile demonului Astaroth.
Acest joc poate fi foarte usor transformat intr-o comedie plina de poante si aventuri caricaturale.


6. Frogger
O potentiala animatie geniala care prezinta problema eterna a broastelor de a traversa o sosea aglomerata.
Cu ajutorul Pixar acest proiect ar fi cu siguranta de succes.


7. Soulcalibur
Povestea(fantasy) unor luptatori meniti sa opreasca ajungerea unei arme legendare in mainile unui tiran obsedat de putere.
O poveste plina de intorsaturi care duce la ajungerea armei in mainile unui cavaler nobil.

8. Metroid Prime
Povestea unui recuperator care descopera planurile unor pirati de a cuceri intreaga galaxie folosindu-se de o specie extraterestra numita Metroid.
La scurt timp descoperirea unui metroid (numit Prime) crescut enorm multumita unei substante radioactive duce la o lupta stransa pentru controlul galaxiei.


9. Portal
Un nou film sci-fi bazat pe o lume virtuala (similar Tron) in care personajul principal este trecut de o inteligenta artificiala printr-o serie de incercari aproape imposibile, singurul ajutor fiind o arma capabila sa creeze porti in interiorul arenei.


10. Tetris
In ziua de astazi Hollywood poate genera un film bazat pe absolut orice iar un joc atat de popular sigur poate oferi cateva idei.
Poate un SF creat in jurul unor extraterestri care „arunca” diferite obiecte din ceruri asupra umanitatii ?

O nota, jocurile de mai sus au fost alese multumita povestii/universului fascinant DAR si multumita bazei de fani uriase (si foarte loiale) care ar deveni automat consumatori de film (in cazul in care filmul bazat pe respectivul joc este bine facut).

In incheierea acestei prime parti mentionam Prince of Persia care pana in prezent este cel mai profitabil film bazat pe un joc.
Seria:

A Doua Parte (11-20)
A Treia Parte (21-30)
Ultima Parte (31-40)

Nu uitati Jocurile prezentate pot fi cumparate de aici

Seria continua.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

3 Raspunsuri la “40 de Jocuri care trebuie transformate in filme – Prima parte”

Trackbacks

Lista conexiunilor catre acest articol...
  1. […] Share Continuam seria articolelor de prezentare a jocurilor care trebuie transformate in filme (inceputa aici 1-10), fie pentru povestea complexa – originalitate sau baza uriasa de fani creata in cursul […]

  2. […] seria articolelor de prezentare (inceputa aici) a jocurilor care trebuie adaptate in filme […]

  3. […] povesti, legende si istorii care este imposibil de acoperit chiar si in trilogii. Seria: Prima Parte (1-10) A Doua Parte (11-20) A Treia Parte […]Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac