Cele mai bune 5 Filme despre Vietnam

Share

Va prezentam in continuare cele mai bune 5 filme cu tema Vietnam.
Un subiect delicat pentru SUA deoarece per total a fost un esec, insa industria filmului nu poate lasa un asemenea razboi fara o adevarata pleiada de productii cu aceasta tema. Multe filme putine bune insa, iar alegerea a doar 5 dintre ele a fost destul de dificil.
Mai jos este topul nostru:

1. Apocalypse Now.” Acesta este in viziunea noastra cel mai bun film creat cu tema Vietnam, dar si unul dintre cele mai bune filme create vreodata punct. In nici un caz perfect acest film ne provoaca trairi unice, care cu greu mai pot fi duplicate astazi de alte productii.
Filmul prezinta povestea unor trupe speciale trimise sa asasineze un comandant nebun inainte ca acesta sa isi puna planurile in aplicare.

2. Full Metal Jacket.” Deoarece acest film surprinde cel mai bine intensitatea luptelor din acest razboi dar si efectul asupra trupelor, dezumanizarea acestora si traumele traite sub ploaia de gloante.

3. Platoon.” Deoarece ne arata o noua fata a razboiului la care ia parte un pluton sectionat moral din cauza populatiei localnice in care nu se putea avea incredere. Filmul ne prezinta o noua fata a violentei, a moralitatii in fata razboiului si a simtului responsabilitatii in fata autoritatii militare.

4.We Were Soldiers.” Deoarece ne prezinta una dintre cele mai spectaculoase si echilibrate batalii din tot razboiul, fara eroisme americanesti, fara prea multe idei siropoase filmul se apropie foarte mult de o documentare a unei lupte in care o grupare americana este aruncata impotriva a zeci si sute de inamici intr-o pozitie foarte vulnerabila.

5. The Green Berets.” Un film poate prea propagandist in care razboiul este glorios iar America trebuie sa invinga cu orice pret (material si uman) Chiar daca in ziua de astazi o asemenea prezentare a razboiului din Vietnam nu ar fi acceptata prea bine de public la vremea respectiva a facut furori iar merita luat in calcul din pricina valorii sentimentale, americanii pur si simplu s-au topit dupa vizionarea acestui film, chiar si atat de mult deplasat de realitate.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook