Top 5 filme despre razboiul civil american

Share

Aceste cinci filme despre razboiul civil american captureaza esenta unuia dintre cele mai sangeroase razboaie din istorie. Razboiul civil american este ca o mina de aur pentru un regizor de film: Batalii sangeroase, familii sfasiate de durere si despartite, scene medicale ingrozitoare si figuri politice celebre.

1. “Glory” Interpretarile exceptionale a lui Matthew Broderick, Morgan Freeman, Cary Elwes si Denzel Washington fac ca acest film istoric despre eroismul si tensiunea rasiala , din interiorul primul regiment de voluntari negrii ai tarii, sa fie un succes maxim. Filmul din 1989 a inhatat trei premii Oscar, inclusiv un premiu pentru cel mai bun actor in rol secundar, acordat lui Washington.

2. “Gods and Generals” Facut ca un prequel la Gettysburg , acest film il urmareste pe generalul Stonewall Jackson. Jeff Daniels se intoarce pentru a juca rolul lui Joshua Lawrence Chamberlain, alaturi de actorul Robert Duvall , drept Robert E. Lee. Performanta lui Duvall ca Lee este singurul lucru care straluceste mai mult decat/pune in umbra originalul „Gettysburg

3. “Gone with the Wind” Nu se poate crea o lista cu cele mai bune filme despre razboiul american civil care sa nu includa si „Pe aripile vântului”. Fiddle-dee-dee! Cu toate ca, in locul campului de lupta, filmul se centreaza asupra focoasei/curajoasei si frumoasei Scarlett O’Hara , acesta ofera totusi un aspect si o infatisare dura a vietilor distruse de razboi a celor ramasi in urma.

4. Ken Burns – “The Civil War”. Desi nu este un film fictiv, acest documentar ofera cea mai buna si fascinanta relatare istorica privind Razboiul Civil. Ken Burns reuseste cu maiestrie sa atraga atentia asupra bogatiei/importantei documentelor istorice. Un film care nu trebuie ratat de catre nici un impatimit al istoriei.

5. “Gettysburg” In afara de a fi o expunere in miscare a punctului de cotitura al Razboiului Civil American, filmul ofera unele dintre cele mai bune monologuri din istoria filmului. Nu lasati ca duranta de 261 minute a filmului sa va impiedice sa vizionati unul dintre cele mai bune filme de razboi.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

Un Raspuns la “Top 5 filme despre razboiul civil american”

Trackbacks

Lista conexiunilor catre acest articol...
  1. […] scene medicale ingrozitoare si figuri politice celebre. 1. “Glory” Interpretarile except… TOP Film – Filme de TOP » Topuri Speciale […]Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac