Cele mai bune filme despre Africa: Top 10

Share

Va  propunem in continuare un top al filmelor despre Africa, la fel cum am discutat despre Australia  consideram ca marele continent african si multitudinea de filme care isi trag inspiratia din acea zona merita o clasificare cat de cat – si o lista de recomandari binenteles.

Acestea sunt cele mai bune 10 filme despre Africa, ca natiune – continent – cultura si politica, un continent misterios, intunecat care si in ziua de astazi atrage omul ca un magnet.

Top 10 filme despre Africa

 1. The Last King of Scotland
 2. Out of Africa
 3. Hotel Rwanda
 4. Blood Diamond
 5. White Hunter Black Heart
 6. Gorillas in the Mist
 7. Black Hawk Down
 8. District 9
 9. Roots
 10. The Constant Gardner

Pe scurt cateva cuvinte legate de valoarea si importanta acestor filme privite prin numarul de nominalizari si premii la Oscar.
The Last King of Scotland a primit un premiu Oscar (pentru cel mai bun actor – Forest Whitaker) Out of Africa a primit 7 premii Oscar iar Hotel Rwanda e nominalizari la acest mare premiu.
Blood Diamond si Gorillas in the Mist au primit 5 Nominalizari, Black Hawk Down  a castigat 2 premii, District 9 nominalizat de 4 ori iar The Constant Gardner a castigat un mare premiu.

Aceasta este lista noastra de 10 filme, poate nu in toate actiunea are loc in Africa insa toate au acest misterios continent ca inspiratie. Interesant cum nu numai aceste 10 productii ci majoritatea filmelor bazate pe evenimente din Africa au fost foarte bine primite de critici si de public.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

Un Raspuns la “Cele mai bune filme despre Africa: Top 10”

Trackbacks

Lista conexiunilor catre acest articol...
 1. […] o lista de recomandari binenteles. Acestea sunt cele mai bune 10 filme despre Africa, [&#823… TOP Film – Filme de TOP » Topuri Speciale […]Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac