Cele mai bune filme SF din 2010

Share

Am decis sa schimbam putin stilul de prezentare al listelor de recomandari, vom continua sa prezentam topuri de filme insa vom da si o scurta explicatie in dreptul fiecarui nume. Parere personala desigur si speram ca se va crea o imagine mai clara a topurilor si a valorii filmelor prezentate.

Daca este sa vorbim despre filme SciFi ei bine la prima vedere 2010 a fost cam sarac, destul de putine nume insa nu ducem lipsa de valori, trebuie doar sa ne dorim.

Cele mai bune filme SF din 2010

 1. Inception
 2. Never Let Me Go
 3. Exam
 4. The Book of Eli
 5. Tron: Legacy
 6. Predators
 7. Splice
 8. Daybreakers
 9. Monsters

Si cateva cuvinte despre aceste filme:

Tron: Legacy – Din pricina efectelor speciale absolut uimitoare, acest film a deschis noi cai catre un viitor foarte colorat si tehnologizat. Imersia in universul virtual este aproape totala, iar eventualele defecte palesc in comparatie cu nebunia vizuala.

Predators – Apreciat prin faptul ca a pastrat cu succes atmosfera filmului original care cu toate ca a fost lansat cu mult timp in urma inca avea o baza consistenta de fani (inclusiv eu). Unul dintre cele mai „tari” filme ale timpului sau a primit o continuare pe masura.

Inception – Nu cred ca exista cineva care sa fi vazut acest film in cinema si sa nu fi iesit putin zguduit si foarte impresionat. Un film-concept care ne face sa gandim, lucru care se intampla din ce in ce mai rar in aceasta industrie.

Never Let Me Go – deoarece este cel mai elegant film sci-fi din 2010 prin prisma faptului ca este atat de fin si realist realizat deoarece de multe ori uitam ca vizionam o productie SF.

Splice – Greu de inteles si greu de acceptat de majoritatea publicului, o noua abordare asupra stiintei si a experimentelor biologice plasata intr-un viitor apropiat. Din nou accentul este pus pe chestii comune care cumulate pot duce la situatii foarte complicate.

The Book of Eli – Nu avem tehnologie si nu avem efecte speciale foarte spectaculoase.. ce avem insa este mult mai interesant in viziunea noastra. O lume post-apocaliptica parca prea realistica, iar idea ca noi ca societate suntem la un pas de acea realitate este cruda.

Daybreakers – Sa nu auzim nimic despre vampiri, am mai vorbit cat de mult ne-am saturat de acest subiect insa Daybreakers a abordat idea intr-un mod foarte realist. Spre deosebire de alte filme SF acesta a creat o lume plauzibila in care 2 societati diferite traiesc intr-un mod complementar dar foarte functional – realism si „plauzibilitate” aceste 2 trasaturi sunt prezente in toate filmele bune ale genului sci-fi.

Monsters – Deoarece un regizor debutant a reusit impreuna cu „o mana” de actori si un buget aproape inexistent sa creeze ceva la care multi tanjesc. Un film aparent simplu insa inselator care va va lua prin surprindere prin atmosfera si gradul de profunzime, lumea dezolanta din urma invaziei extraterestrilor este prezentata ca o banalitate atentia fiind aruncata dintr-o parte in alta intr-un mod foarte original. Din nou daca luam in considerare modul in care acest film a luat nastere rezultatul este cel putin impresionant.

Exam – cu toate ca nu poate fi considerat 100% un film sci-fi Exam este foarte captivant iar faptul ca toata actiunea are loc intr-o singura camera cu personaje unice de ambele parti ne duce automat la o lume mult mai complexa decat ce avem in prezent. Exam este si va ramane sus in lista noastra de filme.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

Un Raspuns la “Cele mai bune filme SF din 2010”
 1. roxi spune:

  well….Inception e bine pus ca nr.1 :p
  din top am mai vazut si Exam care a fost okay ,dar poate aveam eu asteptari prea mari; Predators – cred ca si la asta aveam diferite asteptari …..iar pe lista mea de vazut neaparat: TRON, care din pacate nu l am apucat la cinema ul din orasul meu 🙁 but the day will come and i shall see it 😛

Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac