Top 10 Filme Horror din 2010

Share

Din nou un gen de filme in care nu poti fi decat subiectiv. Foarte multe lucruri ne sperie pe noi ca oameni, de la sangele pe pereti si membre aruncate pana la situatii imposibile transformate din chestii atat de banale incat ne sperie realismul si probabilitatea crescuta ca noi am putea ajunge la fel.

Personal prefer genul Horror subtil, care te sperie fara sa stii si te trezesti cu fiori reci si deja transpirat, cu inima batand haotic intrebandu-te cine naiba te-a pus sa te uiti la asa ceva 🙂

Prezentam in continuare Cele mai bune filme Horror din 2010.

 1. Let Me In
 2. Black Swan
 3. Shutter Island
 4. [REC] 2
 5. Splice
 6. Frozen
 7. The Last Exorcism
 8. Paranormal Activity 2
 9. The Crazies
 10. Daybreakers

The Last Exorcism – Pentru atmosfera terifianta creata de acest film care a luat prin surprindere industria, uimitor ce se poate crea cu un buget mic dar foarte mult talent si viziune. Da, idea de posedari inca nu a murit.

The Crazies – Deoarece ne surprinde prin intensitatea situatiei grupului care trebuie sa supravietuiasca in timp ce toata umanitata pur si simplu innebuneste.

Daybreakers – Pentru realismul unui viitor in care umanitatea nu mai este in varful piramidei si pentru originalitatea per total a filmului care prezinta o societate functionala dar grotesca dupa standardele prezentului.

Frozen – Pentru faptul ca oricare dintre noi am putea ramane in aceeasi situatie, eu cel putim am avut experiente de genul acesta in frumoasa noastra tara (nu mai mult de 2 ore insa) – idea blocarii noaptea in orice gen telescaun/telecabina este terifianta pentru multi dintre noi.

[REC] 2 – Deoarece reuseste sa ne surprinda chiar daca subiectul este de mult fumat, deoarece creaza un echilibru intre ceea ce se asteapta spectatorul sa vada si lucrurile la care nimeni de pe acest Pamant nu s-a asteptat sa le vada. Pentru cei care inca nu au pus ochii pe acest film – nu mai asteptati!

Paranormal Activity 2 – pentru un nou succes financiar bazat pe un buget relativ mic. Chiar daca idea nu mai este atat de originala acest film a reusit sa surprinda agitand cateva inimi in cinematografe.

Splice – Pentru readaptarea comerciala a ideii creaturii create de mana omului care ajunge sa se ridice impotriva creatorului. Un film inteligent surprinzator de captivant.

Black Swan – Un film inteligent care ne surprinde prin inocenta falsa, tot ce speram este ca fiecare dintre noi sa fie deschis la noutati in momentul in care ajunge in fata acestei capodopere. Un film destul de unic in industrie care cu siguranta va face o figura frumoasa la premiile Oscar si nu numai.

Let Me In – Chiar daca este o adaptare a filmului original (Let the Right One In) reuseste sa isi croiasca drumul sau in desisul productiilor care au avut premiera in 2010. Ca o nota, tensiunea poate atinge cote alarmate in urma vizionarii.

Shutter Island – Deoarece este unul dintre cele mai intunecate si intense filme ale lui 2010. Atat de complex si intunecat insa incat nu prea a fost primit de public la fel de bine pe cat sperau producatorii, uneori trebuie luata in calcul si calitatea publicului din SUA. In Europa acest film a fost un adevarat succes.

Nu putem incheia fara sa mentionam urmatoarele filme:

Deoarece fie ca au avut un punct de vedere unic, fie ca pur si simplu au socat publicul de au ramas ca subiect de conversatie „la un pahar”


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

Un Raspuns la “Top 10 Filme Horror din 2010”
 1. roxi spune:

  :)) se cunoaste ca nu prea ma uit la filme de groaza, dar pur si simplu nu mi place sa le vad singura…din clasamentul asta nu am vazut decat Shutter Island care intradevar a fost f okay si de groaza doar pe alocuri si Daybreakers care meh, deja ma lase rece orice film cu vampiri…..Black swan este un film pe care imi doresc sa l vad .. in schimb, mi ar trebui putin curaj sa vad The Last Exorcism (de fapt orice film de genul asta scares the crap out of me)…la fel si Paranormal activity 1 sau 2 – > cand vine vorba de filme cu vampiri, monstrii si aratari de genul celei din Splice nu mi e teama, insa am o mare frica pt cele cu fantome si posedari si poate putin si cele cu zombii ,gen Dawn of the dead….parca imi si imaginez cum apare o fantoma in coltul usii sau un zombii fara o falca :))…uite cum nu mai dorm eu in noapte asta…..oh fudge!

Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac