Frankenstein implineste 100 de ani

Share

Pe data de 18 Martie Frankenstein a implinit 100 de ani. Vorbim despre prima ecranizare pe 18 Martie 1910 a povestii scrisa de Mary Shelley in anul 1818. De atunci au fost nenumarate ecranizari si adaptari ale povestii pana in stadiul in care oamenii uitau esenta mitului Frankenstein din cauza combinarii acestuia cu vampiri, magie si multe alte elemente specifice Hollywood.

Primul film a fost regizat Frankenstein de J. Searle Dawley iar personajul principal era interpretat de Augustus Phillips.

La vremea la care a fost lansat acest film a facut valuri foarte mari din mai multe motive insa cel mai important a fost faptul ca povestea prezenta aducerea la viata a unei creaturi moarte printr-o forma de alchimie/stiinta nebuna (idea alcatuirii lui Frankenstein din parti de cadavre a aparut mai tarziu) intr-o vreme cand cinematografia si miscarea imaginilor pe marele ecran era inca considerata magie – sa nu uitam ca era 1910.

Avem onoarea de a va prezenta in continuare intregul film Frankenstein din 1918, mentionam ca are 13 minute in total iar in primele minute calitatea are de suferit insa totul revine la normal in scurt timp.

O adevarata felie de istorie a cinematografiei si nu trebuie ratat de cei care doresc sa isi cultive o cultura generala sanatoasa.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook