The Tree Man – Pinocchio prezentat intr-un mod original

Share

The Adventures of Pinocchio marca Carlo Collodi a ajuns sa intre putin in uitare, vorbim despre adevarata forma a povestii deoarece in ziua de astazi povestea lui Ponocchio este considerata a fi pentru copii si mereu are un final pozitiv)

Putini mai stiu astazi dar inainte de secolul 19 exista un curent in intreaga lume dezvoltata in care povestile pentru copii nu erau neaparat fericite, inspirau teama si ofereau lectii de viata dure pentru a „trezi la realitate” cititorii. In acest stil a fost scrisa povestea originala a lui Pinocchio, cu un final trist si foarte deranjant pentru standardele din prezent (baiatul de lemn este in final spanzurat pentru faptele sale – final care ulterior a fost modificat in cel care il cunoastem azi – transformarea acestuia intr-un baiat).

Povestea prezinta viata lui Geppetto, un mester sarac si parasit de noroc, si a lui Pinocchio papusa creata de acesta care se trezeste la viata. Lucrurile stau insa foarte diferit fata de ce suntem noi obisnuiti, papusa este prezentata ca o fiinta relativ malefica pusa tot timpul pe rele si plina de defecte – in general mesajul livreaza invataturi despre greutatile vietii, minciuna, violenta si absenta inocentei.

Bazandu-se pe aceasta poveste producatorul Navin Dev a creat scurt metrajul The Tree Man – o productie foarte intunecata si pe alocuri ciudata dar originala (destul de rara in prezent)

Scurt Metraj The Tree Man


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

Un Raspuns la “The Tree Man – Pinocchio prezentat intr-un mod original”

Trackbacks

Lista conexiunilor catre acest articol...
  1. […] Putini mai stiu astazi dar inainte de secolul 19 exista un curent in intreaga lume […]… TOP Film – Filme de TOP » Articole […]Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac