Harry Potter este cea mai de succes serie din toate timpurile

Share

Multumita Yahoo raportam ca Harry Potter a ajuns sa fie cea mai de succes serie din toate timpurile din punct de vedere financiar.

Vorbim despre 6 filme care pana in prezent au strans 5.4 miliarde USD (fara corectie de inflatie) iar daca luam in considerare si cele 2 filme din serie care sunt acum in productie putem spune ca Harry Potter nu va fi ajuns din urma prea curand.

Marele lider pana de curand era James Bond, o serie alcatuite din 22 de filme oficiale si cu doar 1 film in planuri (intarziat din motive financiare) care a strans pana in prezent 5 miliarde USD (fara corectie de inflatie)
NU au fost luate in calcul insa si sumele generate pe plan secundar de suveniruri si materiale de promovare vandute dupa lansarea acestor filme, raportam acest lucru deoarece daca ar fi fost luate in calcul aceste sume seria Star Wars ar fi zdrobit toate topurile cu ale sale peste 20 de miliarde USD (estimare FORBES  2005)
Sume uriase pentru serii de filme la fel de mari iar batalia dintre cele doua cu siguranta ca va continua. Nu putem spune ca balanta va fi la fel si peste 1-2 ani insa este bine ca acest lucru se intampla deoarece stimuleaza producatorii spre proiecte cu mare priza la public si de calitate.

Sa nu uitam insa de Avatar care de unul singur a strans 2.7 miliarde USD intr-un timp foarte scurt iar cum zvonurile transformarii acestuia intr-o serie au fost confirmate putem spune clar ca locul 1 nu este prea departe nici pentru acesta.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook