Cele mai mari Clisee din filmele de Comedie

Share

Un articol despre cliseele din filmele de comedie din ziua de astazi de care absolut ne-am saturat. Bine poate nu toti insa eu de multa vreme nu am vazut o comedie cu adevarat originala.

Sa vedem marile idei ale regizorilor:

Metoda Parodiei
Cea mai utilizata forma de comedie in ziua de astazi este filmul Spoof
Metoda poate fi caracterizata in cateva cuvinte: Iei o serie de filme serioase si le transformi, fiecare faza remarcabila din acel film este parodiata.
Un asemenea film este usor de facut, buget mediu insa pentru unii poate fi extrem de comic iar pentru altii in aceeasi masura plictisitor


Nuditate barbateasca
Nu stiu cand a intrat pe piata acest gen de comedie insa acum are parte de un mare boom
Care este ? Ei bine unii oameni considera comic daca vad pe ecran cel mai mare si mai paros fund de barbat posibil.
nu prezentam exemple de acest gen

Animalute dragute atacand
Daca doresti sa dai o urma de comedie intr-un film oricat de slab ar fi el faci urmatorul lucru:
Iei un animalut mic si bland si il pui in postura de a musca un personaj (de preferat in zona mediana a corpului) Comedia este garantata insa de o calitate foarte slaba

vezi  Christmas Vacation pentru un exemplu perfect

Cazaturi – Lesin
O forma de comedie de pe vremea filmelor mute, prezentarea personajelor in stare de ebrietate/drogate sau pur si simplu cu capul in nori care cad in diferite moduri.
Interesant cum ne amuza necazul si durerea

Actori slabi in roluri mAari
Ma refer aici actori cu greutate normala ce interpreteaza personaje grase.
Acest val de comedie a venit foarte rapid si eficient in lumea filmelor, insa nu sunt sigur ca este atat de etic cum se crede.

Actori albi cu roluri de negri
Comedie bazata pe stereotipul barbatului negru „din cartier” in care se pune un tanar alb de preferinta foarte slab care joaca rolul baiatului dur si cuceritor.

Barbati in roluri de femei si invers
Din nou o „idee de geniu” luam un actor cunoscut si il punem sa joace rolul unei femei in diferite ipostaze. Lucru care a fost destul de comic la inceput insa sa fim seriosi cred ca ne-am plictisit cu totii de aceleasi faze.

Nu toate aceste metode sunt rele insa ne-am cam saturat de ele, cate filme cu oameni grasi sau travestiti putem vedea…. ceva nou va rog.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook