De ce nu mergem in cinematografe ?

Share

Ultimile luni (intreg 2011 de fapt) au adus o scadere dramatica pe plan global in numarul de persoane care merg la film, incasarile directe (cinematografe) au scazut semnificativ (cum pot confirma listele din BoxOffice).

Ei bine trebuie sa existe ceva motive in spatele acestei scaderi, si 2010 a fost un an de criza insa Hollywood nu a fost dezamagit/afectat.
Dupa o scurta analizare a diverselor comunitati online va propunem o serie de motive care ne fac pe toti sa ne gandim de 2 ori inainte sa cumparam un bilet la film.

Cele 5 motive pentru care nu mergem in cinematografe

Serialele TV
Par inofensive insa foarte multe persoane au confirmat faptul ca multitudinea de seriale foarte bune aflate acum in derulare le satisfac nevoia de „film”. Fie ca vorbim de televiziunea publica, HBO sau portalurile online de distributie a materialelor video oamenii „sunt prinsi”. Cu totii urmarim cel putin un serial, unii ajung si la un numar de 2 cifre. Sa nu mai vorbim de seriile deja finalizate dar nevazute care ne ocupa destul de mult timp (in special cele de la 8 sezoane in sus)

Revenind la seriile TV aflate in derulare, unele au atins o calitate comparabila cu cea din industria filmului, vorbim despre cele distribuite de HBO care creaza dependenta prin poveste, calitatea video si actorii din distributie.

Publicul tinta al filmelor
Poate ati observat insa majoritatea filmelor lansate se adreseaza unui public intre 15 si 24 de ani, fapt care afecteaza destul de mult publicul matur.

Acesta este motivul din care multi consumatori de film cu varsta peste 35 de ani au afirmat ca prefera sa ramana acasa fie sa vizualizeze filme mai vechi (TV/DVD/HBO) fie seriale/serii TV (vezi motivul de mai sus)

Calitatea slaba a filmelor
Cand zicem calitate ne referim la povestea, regia si talentul actorilor pe marele ecran. In ultima vreme filmele se prostesc din ce in ce mai mult, totul este parca prea simplificat/pueril iar intrigile de multe ori banale.

Unde sunt filmele care te faceau sa gandesti mult dupa final ? Unde sunt filmele care te tineau in suspans 90% din timp doar pentru a-ti scutura toate predictiile cu un final glorios ?
De asemenea nu putem sa nu vorbim de lipsa crunta de inspiratie a producatorilor, proiectele originale sunt din ce in ce mai rare iar Hollywood „traieste” din continuari, prequel-uri si remake-uri – a venit vremea cand multi dintre noi au inceput sa se plictiseasca de aceleasi povesti.

Echipamentul audio-video propriu
Aceasta este o problema mai veche a filmelor abia lansate, in ultimii ani tehnilogia a avansat atat de mult incat aproape oricine poate vizualiza un film in cele mai bune conditii acasa.
Vorbim despre televizoare si sisteme audio foarte performante care ajung sa rivalizeze cu cinematografele normale.

Ei bine Hollywood a venit cu idea 3D fapt care a readus temporar oamenii din lipsa alternativelor. Tehnologia a evoluat din nou iar aparitia televizoarelor 3D a dat o lovitura grea incasarilor directe.
Oamenii prefera sa stea in confortul caselor cu familia si prietenii pentru a vedea filme, chiar daca nu din primele zile.

Am pastrat cel mai mare si mai evident motiv pentru final:
ECONOMIA
Criza a lovit din plin toate „luxurile” din viata noastra iar orice preziceri ar elibera expertii ea nu va trece prea curand. Oricine care traieste dintr-un buget lunar fix se va gandi de doua ori inainte sa mearga in cinematograf, multi raman cu familia si prietenii in fata unui „banal” televizor.
Preturile au crescut in ultimii 2 ani, filmele 3D din ce in ce mai dese (cu ++ la pret) iar daca luam in calcul motivele prezentate mai sus motivatia unui om de a face efortul aproape ca dispare.

Multi au sperat (inclusiv noi) ca o data cu venirea frigului lumea se va indrepta din nou catre salile intunecate insa acest lucru nu s-a petrecut inca.

In final tot ce conteaza este faptul ca filmele inca sunt consumate, mediul nu mai conteaza iar producatorii sunt dispusi sa investeasca sume astronomice in filme din ce in ce mai complexe si spectaculoase.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

2 Raspunsuri la “De ce nu mergem in cinematografe ?”

Trackbacks

Lista conexiunilor catre acest articol...
  1. […] si dese distribuite pe un public si asa stresat financiar (aruncati o privire pe lista motivelor absenteismului in cinematografe […]

  2. […] motive in spatele acestei scaderi, si 2010 a fost un an de criza insa Hollywood […]… TOP Film – Filme de TOP » Articole […]Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac