Cum sa faci un Film Horror

Share

Cum poti deveni un regizor de filme horror ?
Prezentam in continuare o serie de pasi care trebuie facuti pentru a scoate un film cu pretentii de Cannes (?!)

Bugetul filmului
Daca analizam istoria filmelor Horror observam un lucru, cu cat bugetul filmului este mai mare cu atat acesta va fi mai slab. Acest gen NU are nevoie de multi bani deci nu iti bate prea mult capul cu bugetul.

Locatia principala
Azil de nebuni, padure bantuita, casa parasita si asa mai departe
Incearca sa te bazezi pe locatiile de mai sus atunci cand te paraseste complet inspiratia. Din fericire in zilele noastre aceste locatii nu sunt greu de parasit, criza economica a golit destul de multe fabrici perfecte acum pentru marele tau film.

Grupul de tineri
In ziua de astazi este imposibil sa faci un horror fara un grup de tineri naivi care fie sunt in vacanta fie raspund la o provocare.
Deci, gaseste un grup de tineri de preferat in componenta lor sa fie cel putin un potential cuplu. Imediat cum incepe filmarea tinerii trebuie imbracati cu tricouri semitransparente care vor „plezni” la primul efort.

Factorul negativ
Acum a venit timpul sa iti alegi factorul negativ
Aici putem include: vampiri, zombie, mutanti, ucigasi in serie, canibani, extraterestri, monstri din copilarie si ii echipezi cu diferite obiecte casnice pentru a fragezi tinerii

Arunca un ochi prin bucatarie/garaj, este bine ca ai de unde alege 🙂

Atmosfera filmului
Atmosfera este cea mai importanta intr-un astfel de film, fie noapte – furtuna – ceata (toate sunt foarte usor de creat)
Daca ai probleme cu ceata cheama cativa prieteni care fumeaza si gata.

Eroul inocent
Asa se face ca indiferent de cate arme/armate sunt aruncati in acea directie factorul negativ nu poate fi invins. Aici intra in scena eroul(eroina) virgina care il va invinge prin puritatea corpului si a mintii.

Finalul mult asteptat
Ei bine acum ca ai terminat de filmat este bine sa iti lasi o portita pentru viitor, nu se stie niciodata cand broasca se va transforma in print iar tu vei fi nevoit sa faci o continuare.
Deci nu uita sa lasi finalul filmului cat mai deschis, ambiguu indiferent cat de imposibil ar suna. (deschiderea ochilor in ultimul moment suna cunoscut?)

Ca un ultim sfat trebuie sa mentionam scena in care factorul negativ este mort dar nu este fapt ce va culmina cu moartea a cel putin un tanar.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook