Cele mai folosite Clisee in filmele de Actiune

Share

Sa vorbim despre un subiect delicat, cliseele care ne inneaca in filmele de actiune din ultimii 20 ani (chiar si mai mult)

Vom aborda acest subiect pe un ton mai comic pentru a scoate in evidenta valoarea acestor clisee 🙂

Deci sa incepem cu prima serie de 10 clisee:
Toti inamicii.. insa pe rand
Trebuie sa admiram capacitatea eroului filmului de actiune de a trece prin legiuni de inamici unul cate unul. Intr-o situatie in care eroul nostru este inconjurat de 10 inamici cu diferite obiecte contondente in mana este imposibil ca macar 2 sa atace simultan.


Inamicii nu stiu sa traga
Tot timpul raul are mai multi oameni ca binele insa de multe ori binele este reprezentat de 1-2 oameni iar raul de 120 de asasini platiti.
Interesant la un asemenea raport cum eroul nostru reuseste sa scape viu, in cel mai rau caz cu o rana superficiala pentru a-i scoate in evitenta barbatia.

Femeia capturata
Un pic de misogonism in lumea filmelor, daca apare o femeie cat de cat interesanta cu siguranta ea va fi capturata de cei rai

Clasica intrare in fisiere guvernamentale
Cum se face ca oricine cu un laptop si o conexiune la net se poate conecta la diferite agentii guvernamentale si are acces la fisiere secrete? Cred si eu ca pamantul sta sa fie distrus in fiecare zi daca planurile de bombe si de aparare nationala sunt atat de accesibile.

Eroul imbatranit dar potent
Cum un erou ajunge pe la 50-60 de ani trebuie sa predea stafeta, asa apare un partener mai tanar sau un inamic nou care il face pe acesta sa se simta batran insa plin de ambitie pentru a dovedi ca inca mai poate.

Moartea inutil de inceata
Reprezinti raul intr-un film de actiune, iti trebuie jumatate de film sa prinzi eroul insa NU il omori pe loc ?!
Eroul, simbolul libertatii tot timpul ajunge sa fie bagat intr-o masinarie unde teoretic ar trebui sa moara insa multumita abilitatilor lui speciale si indiferentei personajelor negative scapa relativ usor.

Discursul explicativ
Se pare ca personajele negative din filmele de actiune au o problema cu vorbitul inutil. Toti simt nevoia sa explice in detaliu planul lor secret eroului urmand ca acesta sa stie exact ce trebuie facut pentru a-l opri.

Bomba cu ceas
Daca in film exista o bomba cu ceas (sub diferite forme) atunci eroul nostru se afla intr-o cursa contracronometru
Oricat de rapid se misca el ajunge la ea cand mai sunt cateva minute iar dupa un moment de eroism taie firul care trebuie cu cateva secunde inainte de detonare.

Problema parcarii
Intr-o cursa cu masini personajul nostru se chinuie eroic sa evite (mai mult sau mai putin) masinile din trafic si dupa cateva momente palpitante il vedem ajungand la destinatie unde gaseste loc de parcare chiar in fata. Lucru posibil dar putin probabil intr-un oras mare

Personajul numarul 3
In cazul foarte rar cand eroul nostru se afla in fata mortii si personajul negativ chiar intentioneaza sa il omoare salvarea este dupa colt.
Fie partenerul eroului fie un tradator din randurile railor arunca in glont iar ziua este din nou salvata.

Mai multe clisee in partea secunda a articolului


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook

Comentarii si Pareri

Un Raspuns la “Cele mai folosite Clisee in filmele de Actiune”

Trackbacks

Lista conexiunilor catre acest articol...
  1. […] pe 21 September, 2009 · 1 Comentariu  Share Continuarea primului […]Ce Parere Ai ?

Un loc in care parerea ta conteaza... !

Recomandarile Zilei

Articole care va plac