Succesul garantat al remake-urilor

Share

Filmele din clasa remake au un mare succes la public iar nu poate fi decat o explicatie.

Sa luam un exemplu, Planet of the Apes (1968) versus Planet of the Apes (2001)
Primul film a fost absolut genial, la premera a fost luat cu asalt de public si a schimbat modul in care privim cu totii astazi filmele sci-fi cu acea atingere de neprevazut. Si in ziua de astazi este considerat unul din cele mai bune filme de acest gen.

Ei bine in 2001 a fost lansat pe piata remake-ul, un film care trebuia sa readuca in cinematografe milioanele de fani care timp de zeci de ani au savurat capodopera originala.
Noul Planet of the Apes a aparut iar eu personal am fost dezamagit… sigur tehnologia noua si actorul ochios si-au facut datoria in a prezenta mesajul original insa la partea de feeling a stat cam slab. Acest film insa a prins destul de bine la publicul tanar care a fost multumit vazand pentru prima oara punerea in scena a acestei povesti.

Per total rezultatul a fost bun pentru acest remake deoarece foarte multi dintre noi au mers in cinematografe coplesiti de nostalgia zilelor de mult apuse iar publicul tanar a fost adus prin prisma tehnologiei si a hype-ului generat de masinaria de propaganda.

Nu putem sa ne plangem uneori aceste remake-uri sunt un adevarat succes si ne prezinta povestile noastre favorite intr-o forma mult mai placuta si mai atragatoare vizual.

Peste cateva zile va fi premiera noului Clash of the Titans despre care producatorii si criticii spun ca este o reinventare geniala a originalului din 1981
Adevarul este ca din posterele si trailerele lansate pana in prezent filmul arata foarte bine insa doar in cinematografe putem vedea daca noul a pastrat atmosfera si feeling-ul originalului pentru ca uneori aceasta conteaza mult mai mult decat placerea vizuala (si in cazul acesta emularea 3D)

Ce putem spune clar este ca noul film  Clash of the Titans ca si noul film Planet of the Apes (din 2001) va semana foarte putin cu stramosul sau iar asta poate fi un lucru bun daca reuseste sa aduca un plus de valoare. Tot ce ramane este sa mergem cu speranta in inima si fara idei preconcepute.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook