Top cele mai bune 5 Documentare din 2010

Share

Sunteti interesati sa aflati care sunt cele mai bune 5 documentare ale anului 2010? Urmatoarele documentare au primit nenumerate laude , si vor aduna cu siguranta aprecieri in viitorul sezon de premii. Tema lor variaza de la educatie, la politica, la arta si finante.

Top 5 Documentare 2010

  1. Waiting for Superman
  2. The Tillman Story
  3. Inside Job
  4. Exit Through the Gift Shop
  5. Client 9

Aruncati o privire si pe randurile de mai jos:

1. Waiting for Superman. O poveste puternica despre esecul sistemului de invatamant in orasele din America. Acest documentar prezinta cinci studenti inteligenti si lupta lor pentru a se realiza in ciuda provocarilor cu care se confrunta. Documentarul a castigat Premiul Publicului la Festivalul de Film Sundance si a fost nominalizat pentru Marele Premiu al Juriului.

2. The Tillman Story. Acest documentar spune povestea lui Pat Tillman, care a lasat în urma un contract de milioane de dolari cu NFL pentru a se inrola in Armata in anul 2002. El a fost ucis in Afganistan in 2007. Povestea lui a fost nominalizata pentru Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film Sundance.

3. Inside Job. Acest cel mai bun documentar ne duce in spatele cortinei crizei financiare din America, din 2008, care, in final a dus la actuala recesiune. Documentarul este relatat de Matt Damon si regizat de Charles Ferguson, care a realizat , de asemenea, si documentarul din 2007, „No End in Sight”.

4. Exit Through the Gift Shop. Acest film excentric, unul dintre cele mai bune cinci documentare din 2010, spune povestea unui proprietar francez de magazin care se imprieteneste cu artistul de graffiti, Banksy. La randul sau, Banksy regizeaza acest film despre detinator de magazin. A fost nominalizat pentru Premiul British Independent Film.

5. Client 9: The Rise and Fall of Eliot Spitzer. Acest cel mai bun documentar din 2010 prezinta scandalul sexual care s-a abatut asupra guvernatorului din New York, Eliot Spitzer si se axeaza, in profunzime, pe interviuri cu politicianul insusi. Documentarul a fost scris si regizat de Alex Gibney, care este cunoscut pentru documentarele sale, cum ar fi „Taxi la Dark Side”.

Nimic nu se poate compara cu un Documentar bine pus la punct, obiectiv si actual.


Nu uitati sa ne urmariti si pe Facebook